ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ

Να μη συνηθίσουμε στον θάνατο.

Τη Δευτέρα 5/2/2024 εξετάζεται στο Εφετείο Μυτιλήνης η έφεση του ισόβια
καταδικασμένου Παναγιώτη Κοκκαλέλη που δολοφόνησε στις 23/5/2019 την εν
διαστάσει σύζυγό του, Ερατώ, μπροστά στο δίχρονο -τότε- παιδί τους σε διαμέρισμα
στη Χρυσομαλλούσα.
Ο άντρας που αγάπησες και ερωτεύτηκες, είναι ο ίδιος άντρας που μπορεί να
σε βρίσει, να σε απειλήσει, να σε τρομοκρατήσει, να σε χτυπήσει και να σε σκοτώσει.
Για αυτό λέμε ότι οι γυναικοκτόνοι έχουν τα κλειδιά του σπιτιού μας. Αναγνωρίζουμε
πως όσο περισσότερο μιλάμε και αντιστεκόμαστε στη βία, τόσο η επιθετικότητά τους
θα μεγαλώνει. Είμαστε σε πόλεμο μαζί τους και μόνα όπλα μας σε αυτόν, είναι ότι
πιστεύουμε η μία το άλλο, και ότι στεκόμαστε το ένα δίπλα στην άλλη. Όσο
περισσότερο ανοίγονται τα ζητήματα της έμφυλης βίας, τόσο κερδίζουμε συλλογικά
και ατομικά δυνάμεις για την υπεράσπιση των εαυτών μας.
Δεν είναι “εγκλήματα πάθους”, δεν είναι “εγκλήματα τιμής”. Είναι γυναικοκτονίες
και τις γέννησε η πατριαρχία. Μέσω των διεκδικήσεων των φεμινιστικών κινημάτων, ο
όρος γυναικοκτονία σταδιακά εδραιώνεται όλο και περισσότερο στο δημόσιο λόγο (και
καλά κάνει). Για εμάς όμως το να ονοματίζουμε τις βάρβαρες συνθήκες του θανάτου
μας δεν είναι αρκετό. Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι θα μετράμε κάθε μέρα κι άλλες
γυναικοκτονίες, μέχρι οι αριθμοί να σταματήσουν να μας σοκάρουν. Δεν θα
συνηθίσουμε να πεθαίνουμε. Αντιθέτως, θέλουμε να μπορούμε να επιλέγουμε πως θα
ζήσουμε και να μη φοβόμαστε για αυτό.
Γιατί η εξουσία του λεβεντοπαλίκαρου, του μάγκα, του άντρα του πολλά βαρύ
που ξέρει και λέει την τελευταία λέξη, αυτού που νομίζει ότι του ανήκουμε, του αφέντη
και άρχοντα της οικογένειας, μας περιορίζει, μας καταπιέζει, μας φθείρει, μας πληγώνει
και μας σκοτώνει όλ@ ανεξαιρέτως. Και αυτό για μας σημαίνει πως δεν μπορούμε
παρά να πολεμήσουμε την πατριαρχία με όλα τα μέσα που ήδη διαθέτουμε, και με
όσα συλλογικά θα διαμορφώσουμε.
Όσο η κοινωνία μας λέει να κάνουμε υπομονή, γιατί “άντρας είναι μωρέ”, “κάτσε
ήσυχα και μη τον θυμώνεις”, εμείς θα κάνουμε φασαρία και θα μαχόμαστε χωρίς
σταματημό για την έμφυλη απελευθέρωση, κρατώντας το ένα το χέρι της άλλης. Δεν
τρέφουμε αυταπάτες πως τα δικαστήρια μπορούν να μας δώσουν κάποια λύση. Για
αυτό βαδίζουμε μαζί στους δρόμους φωνάζοντας “ούτε μια λιγότερη”.

Η πατριαρχία τσακίζεται στον δρόμο.

Καλούμε όλες, όλα και όλους σε συγκέντρωση/πορεία ενάντια στις γυναικοκτονίες και
την έμφυλη βία, την Τρίτη 6/2/2024 στις 18.00 στην πλατεία Σαπφούς.

Φεμινιστική – αντισεξιστική ομάδα Μυτιλήνης
Anormin@

Party οικονομικής ενίσχυσης

Το Σάββατο, 2 Δεκέμβρη στις 21:00 θα γίνει πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης για τα ιατρικά έξοδα συντρόφ@ στη Κατάληψη στο Μπίνειο

ΑΦΙΣΑ ΑΝΟΡΜΙΝΑ

Καφενείο γνωριμίας

Η φεμινιστική – αντισεξιστική ομάδα Μυτιλήνης Anormin@ θα κάνει καφενείο γνωριμίας, την Παρασκευή στις 20 Οκτώβρη 2023, στις 19:00, στη Κατάληψη στο Μπίνειο.

Κάλεσμα στα δικαστήρια

Επειδή δεν έχουν αλλάξει και πολλά από τότε, και για να μην επαναλαμβανόμαστε κοινοποιούμε τα προηγούμενα δύο καλέσματα:

Το πιο πρόσφατο : https://anormina.espivblogs.net/…/02/me-frontida-kai-orgi/

Και το πρώτο κάλεσμα: https://anormina.espivblogs.net/…/kalesma-se…/

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 8:15 Π.Μ !

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΗ!

Για τη Δήμητρ@ της Συκαμνιάς

Για τη Δημητρ@ της Συκαμνιάς

 

Η Δημητρ@ της Συκαμνιάς έγινε γνωστή, όταν, το 2015, το χωρίο της βρέθηκε στο επίκεντρο της παγκόσμιας επικαιρότητας, εξαιτίας της άφιξης χιλιάδων μεταναστ(ρι)ών στις ακτές της περιοχής. Η Δημητρ@ τράβηξε την προσοχή ακτιβιστριών που βρέθηκαν εκεί και κλήθηκε πολλές φορές να δώσει συνεντεύξεις και να μιλήσει για τη ζωή της. Ήταν και από τις λίγες φορές, που κάποι@ ενδιαφέρθηκαν να ρωτήσουν για εκείνη. Ποια είναι, πώς αισθάνεται, ποια η ιστορία της, αφού μέχρι τότε η ύπαρξή της καλυπτόταν πίσω από τα πέπλα μυστικότητας και ενοχής, που άλλοι της επέβαλαν. Όποιες και αν ήταν οι προθέσεις των ανθρώπων που της πήραν συνεντεύξεις, την φωτογράφησαν και την κινηματογράφησαν εκείνο το διάστημα, η προσοχή που δόθηκε στη Δημητρ@ δεν υπερέβη ποτέ τους όρους του θεάματος. Ούτε στάθηκε ικανή να βελτιώσει τη θέση της ανάμεσά μας και να σπάσει τη μοναξιά, που, όσο κι αν είχε συνηθίσει, ποτέ δε διάλεξε.

Λίγα χρόνια αργότερα, μια ημέρα των χριστουγέννων του ‘20, κι ενώ η Δημητρ@ είχε πια για τους πολλούς ξεχαστεί, τοπική εφημερίδα δημοσίευσε ντοκουμέντο της παραβίασης του σπιτιού της και της απόπειρας εκφοβισμού και γελοιοποίησής της, από έφηβα αγόρια και κορίτσια του χωριού. Κάπως έτσι κατέρρευσε και η εικόνα της ειρηνικής συμβίωσης που προέβαλαν η ίδια η Δημητρ@ αλλά και οι συγχωριανές της, όταν με μια κάμερα στο χέρι τις ρωτούσαν πώς αισθάνονται με την παρουσία της στο χωριό. Για άλλη μια φορά εμπεδώθηκε ότι υπάρξεις που με τη ζωή τους και τα σώματά τους αντιστέκονται στην πατριαρχική κανονικότητα, δεν βρίσκονται ποτέ σε ειρήνη. Αντίθετα βρίσκουν απέναντί τους ένα κράτος και μια κοινωνία έτοιμα να τις εκμηδενίσουν, να τις φυλακίσουν, να τις αφανίσουν.

Τις ημέρες εκείνες, τουλάχιστον στη Λέσβο, το θέμα έγινε “viral”. Το διαδίκτυο γέμισε με εκδηλώσεις αποτροπιασμού και εκκλήσεις για παρέμβαση της πολιτείας. Ανθρωπιστικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται στο νησί στη βιομηχανία της “προσφυγικής κρίσης” και εξειδικεύονται στην αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και την υποστήριξη lgbtq+ μεταναστ(ρι)ών, έσπευσαν να δηλώσουν τη στήριξή τους στη Δημητρ@. Στήριξη θεωρητική, με δημοσιεύματα που η Δημητρ@ δε θα διάβαζε ποτέ, αφού η έμπρακτη υποστήριξη μιας κουίρ Ελληνίδας, από τους επαγγελματίες των οργανώσεων αυτών, δεν προβλέπεται από τις χρηματοδοτήσεις, ενώ ακόμη αμφισβητεί τον κάθετο διαχωρισμό Ελληνίδων και μεταναστριών.

Στο μεταξύ το κουδούνι του σπιτιού της χτυπούσε ασταμάτητα καθώς άνθρωποι από όλο το νησί αποφάσισαν να εκληδώσουν τη στιγμιαία συμπαράστασή και αγάπη τους, στέλνοντας της δώρα, λουλούδια και μελομακάρονα. Έχοντας πέσει για άλλη μια φορά στα δόντια του θεάματος, η Δημητρ@ μεταράπηκε ξανά σε ενός είδους αξιοθέατο, κανιβαλίστηκε πάνω σε αυτή την τόσο ευαίσθητη στιγμή της. Μέλη φεμινιστικών ομάδων και άλλων πολιτικών συλλογικοτήτων παρακολουθούσαμε με αμηχανία τις εξελίξεις, νιώθοντας ότι μάλλον είναι πια αργά και ότι δεν είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ουσιαστική βοήθεια.

Η Δημητρ@ λοιπόν που από πάντα θεωρούταν άνθρωπος ψυχικά άρρωστος γιατί δεν προτιμούσε τα παντελόνια, γιατί ενοχλούσε τραγουδώντας έξω από τα καταστήματα, και γιατί ώρες ώρες σκεφτόταν τον θάνατο σαν μια κάποια λύση, τώρα θεωρείται επικίνδυνη για την εαυτό της, επειδή, μέσα σε όλα αυτά, δεν βρίσκει όρεξη για να φάει, το κουράγιο να φροντίσει την ίδια και το χώρο της. Και αφού κανέν@ μας δεν βρήκε το θάρρος και τους τρόπους να σπάσει το τείχος της εγκατάλειψης και της απομόνωσής της, ακολουθεί η ακούσια νοσηλεία της, πρακτικη που προσομοιάζει πολύ περισσότερο σε βίαιη σύλληψη από ότι σε πράξη ιατρικής φροντίδας. Έχοντας πια εξαφανιστεί από την επικαιρότηα η Δημητρ@ σέρνεται για κάποιο διάστημα στην ψυχιατρική πτέρυγα του Βοστανείου, για να μεταφερθεί, άγνωστο πότε ακριβώς, στο Δρομοκαΐτειο. Εφόσον δεν έζησε για να μας τα διηγηθεί, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι πέρασε τις ημέρες του εγκλεισμού της. Έχουμε μόνο τη βεβαιότητα, από τόσα άλλα που πέρασαν από αυτά τα ιδρύματα, ότι αυτό που αποκαλούν “θεραπεία” συνοψίζεται στην καταστολή με χάπια και φυσικό περιορισμό.

Εκείνη όμως, έχοντας από μικρή την εμπειρία του ψυχιατρικού σωφρονισμού και της φαρμακευτικής καταστολής, απεχθάνεται το ψυχιατρείο και την αγωγή που την ταΐζουν. Η Δημητρ@ θέλει μόνο να μείνει στη Συκαμνιά. Έτσι με την πρώτη ευκαιρία δραπετεύει από τη φυλακή της. Τρεις μέρες αργότερα χτυπιέται θανάσιμα από αυτοκίνητο και εγκαταλείπεται στην άσφαλτο, όπως έχει εγκαταλειφθεί και τόσες άλλες φορές. Το σώμα της, που δεν χώραει στα ταξινομικά τους κουτάκια, παραμένει σχεδόν για δύο μήνες στο νεκροτομείο κάποιου παγερού νοσοκομείου, ως αγνώστων στοιχείων.

Και τώρα μας έμεινε η μνήμη…
Κάποιοι (πολλοί) θα επιχειρήσουν να την μετατρέψουν σε ξέπλυμα μέχρι να χάσει τη θεαματική της αξία.
Εμείς οφείλουμε να τη διατηρήσουμε, γιατί οφείλουμε να μάθουμε.
Από ποιον μπορούσαμε να αναμένουμε να φροντίσει την Δημητρ@;
Από το κράτος που χορηγεί καταστολή και εγκλεισμό δια πάσαν νόσον;
Από τις ΜΚΟ, που αντιμετωπίζουν τον ανθρώπινο πόνο με όρους επιχειρηματικότητας;
Ή από το σύστημα ψυχιατρικού σωφρονισμού, που καταστέλλει όποιο βρεθεί στα χέρια του, προκειμένου να μην είναι σε θέση να απειλήσει ποτέ ξανά τη νοσηρή πραγματικότητα του λογικού και φυσιολογικου;
Οφείλουμε να θυμόμαστε και να μάθουμε. Να μάθουμε να φροντίζουμε η μία το ένα, ο ένας την άλλη. Να φροντίζουμε συλλογικά για να είμαστε καλά και να γινόμαστε μαζί επικίνδυνα απέναντι στην κανονικότητά τους.

Anormin@
φεμινιστική αντισεξιστική ομάδα Μυτιλήνης
Καλοκαίρι ’21

Πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης | Party for financial support

Σάββατο, 25/3 στις 21:00 | Saturday, 25/3 at 21:00

Πάρτι Οικονομικής Ενίσχυσης | Party for Financial Support

Από την φεμινιστική – αντισεξιστική ομάδα Μυτιλήνης Anormin@

From Anormin@, feminist – antisexist collective based in Mytilene

Με φροντίδα και οργή

Με φροντίδα και οργή

Στις 5/12/2022 εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό (εφετείο) η γυναικοκτονία της Ερατούς. Η Ερατώ δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της,  Παναγιώτη Κοκκαλέλη δίπλα στο 2 χρονών παιδί τους, σε ένα διαμέρισμα στη Χρυσομαλλούσα της Μυτιλήνης, στις 23/5/2019.  Ο γυναικοκτόνος έχει καταδικαστεί σε ισόβια και έχει ασκήσει έφεση. Τον περασμένο Μάρτιο, βρεθήκαμε έξω από το δικαστήριο Μυτιλήνης, μαζί με την οικογένεια της Ερατούς για να δηλώσουμε πως η Ερατώ δεν θα πεθάνει στις μνήμες μας και πως οι άνθρωποί της δεν είναι μόνοι. Με την ίδια ανάγκη, με την ίδια οργή σας καλούμε όλες/ους/α να βρεθούμε και πάλι στις 5/12/2022 στο δικαστήριο της Μυτιλήνης όπου και εκδικάζεται η υπόθεση, γνωρίζοντας ταυτόχρονα πως τίποτα δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στις δικαστικές αίθουσες.

Από το θλιβερό κάδρο των γυναικοκτονίων και των βιασμών δεν μπορούμε να εξαιρέσουμε το ρόλο του κράτους, της αστυνομίας και των αστυνομικών, αντίθετα ενώνουμε τη φωνή με εκατομμύρια γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙΑ+ ανά τον κόσμο όταν φωνάζουν «Το κράτος είναι ο Μάτσο βιαστής». Δεν θα ξεχάσουμε τον ομαδικό βιασμό από μπάτσους στο Α.Τ. Ομόνοιας 11/10/2022, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον Μυτιληνιό μπάτσο Στράτο Μυρογιάννη που βίασε 14χρονη μαθήτρια. Όπως δεν ξεχνάμε και όλα τα προηγούμενα «μεμονωμένα περιστατικά» στους κατά τα άλλα «άσπιλους» ένστολους μαστροπούς, βιαστές και φονιάδες.  Ένα «μεμονωμένο περιστατικό» άλλωστε ήταν και η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη του 2008 στα Εξάρχεια που πυροδότησε την εξέγερση εκείνων των ημερών.

Όσο θα υπάρχουν ένστολοι φονιάδες και βιαστές που θεωρούν τα σώματα μας και τη ζωή μας στόχο προς εξόντωση,  θα μας βρίσκουν απέναντι τους. Όσο θα απολαμβάνουν κρατική εκπαίδευση και ασυλία για τα εγκλήματα τους, θα γεννιούνται αντιστάσεις και εξεγέρσεις. Όσο υπάρχουν φιλήσυχοι πολίτες, οικογενειάρχες και «καλά παιδιά» που ιεραρχούν τους ανθρώπους γύρω τους με βάση το φύλο, το χρώμα, την εθνικότητα και ορέγονται-μικρές (οικιακές) ή μεγαλύτερες (στον δημόσιο χώρο)- δικτατορίες με τους εαυτούς τους στη θέση του δικτάτορα/λεβέντη/ηγεμόνα, θα γεννιούνται όλο και πιο άγριοι φεμινιστικοί αγώνες για να προστατέψουμε την ύπαρξη μας.

 

Καλούμε:

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 5/12/2022, 09:00 : Δικαστήρια Μυτιλήνης
  • ΤΡΙΤΗ 6/12/2022, 18:00 : Πλατεία Σαπφούς

 

Δεκέμβριος 2022

Φεμινιστική – Αντισεξιστική Ομάδα Μυτιλήνης

Anormin@

Συνέντευξη στο περιοδικό της φεμ. συλλογικότητας Catlakzemin στη Τουρκία

Συνέντευξη που δώσαμε στο περιοδικό της φεμινιστικής συλλογικότητας Catlakzemin στη Τουρκία, το Νοέμβριο του ’22.

Μπορείτε να τη βρείτε στα ελληνικά εδώ, σε μορφή pdf: συνεντευξη_τουρκία

Και στο παρακάτω link στα αγγλικά: The struggle against patriarchy in Mytilene / Interview with Anormia – Çatlak Zemin (catlakzemin.com)

Φωνές από το Ιράν / Voices from Iran

Οι φωνές από το Ιράν : η μπροσούρα της εκδήλωσης

Το Σάββατο 22/10/2022, στις 19:00 θα γίνει συζήτηση από την φεμινιστική αντισεξιστική ομάδα Μυτιλήνης Anormin@ και άλλες ατομικότητες σχετικά με την εξέγερση στο Ιράν που γίνεται εδώ και ένα μήνα.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά  & θα υπάρχει ελληνική μετάφραση.

On Saturday 22/10/2022, at 19:00 there will be a discussion by the feminist anti-sexist assembly Anormin@ and other individuals about the uprising in Iran that has been going on for a month.

The discussion will be held in English & there will be a Greek translation.

Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στη γυναικοκτονία της Ερατούς.

Η ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ…
Δήμητρα, Ελένη, Βίκη, Ερατώ
Τον πόλεμο τον ζούμε κάθε μέρα εδώ

Στις 14/3/22, στο Εφετείο Μυτιλήνης θα εξεταστεί η έφεση του, ισόβια καταδικασμένου
Παναγιώτη Κοκκαλέλη. Ο ίδιος πριν από περίπου 3 χρόνια, στις 23/5/2019, δολοφονεί την εν
διαστάση σύζυγό του, Ερατώ, δίπλα στο 2 χρονών παιδί τους, σε ένα διαμέρισμα στη
Χρυσομαλλούσα της Μυτιλήνης. Μέρος της τοπικής κοινωνίας “πέφτει από τα σύννεφα”, κάνει λόγο
για “καλό παιδί”, “που δεν είχε δώσει δικαιώματα”. Φυλλάδες γράφουν για “εγκλημα πάθους”, για
σύζυγο “που τυφλώθηκε από τη ζήλεια”, και “οικογενειακή τραγωδία”. Φεμινιστικές συλλογικότητες
καλούνται να πουν το αυτονόητο, πως ούτε το πάθος, ούτε η ζήλεια, ούτε η αγαπη πυροβολούν με
καραμπίνες. Οι γυναικοκτόνοι το κάνουν και, η πανταχού παρούσα, πατριαρχική συνθήκη οπλίζει το
χέρι τους, και δικαιολογεί τις πράξεις τους.

Μερικά χρόνια και δεκάδες γυναικοκτονίες αργότερα στις 2/3/22 ένα, γνωστό στην πόλη μας
χρυσαυγήτικο σκουπίδι, ο Βοριάς Λεοντής, σκοτώνει τη σύντροφό του στη Θεσσαλονίκη γιατί ήθελε
να τον αφήσει και στη συνέχεια αυτοκτονεί. Παρά τη θλίψη και το συναίσθημα του πόνου που μας
κυκλώνει για κάθε γυναίκα που δολοφονείται, δεν εκπλαγήκαμε με την ταυτότητα του γυναικοκτόνου.
Όποιος ιεραρχεί τους ανθρώπους γύρω του με βάση το φύλο, το χρώμα, την εθνικότητα και ορέγεται
-μικρές (οικιακές) ή μεγαλύτερες (στον δημόσιο χώρο)- δικτατορίες με τον εαυτό του στη θέση του
δικτάτορα/λεβέντη/ηγεμόνα είναι ήδη με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται
και οι μυτιληνιοί σταυροφόροι φίλοι του, που περιέβαλλαν τον Βοριά με δάφνες για την “κοινωνική του
συνεισφορά”.

Παρά τον δυναμικό λόγο και πρακτικές ενός ανερχόμενου φεμινιστικού/κουίρ κινήματος στον
ελλαδικό χώρο, η πραγματικότητα που ζούμε μας αποδεικνύει πως έχουμε πολύ δρόμο ακόμα
μπροστά μας. Μας αποδεικνύει ακόμα πως ζούμε έναν πόλεμο, που αν και ποτέ δεν κηρύχθηκε
εξακολουθεί να μαίνεται, ίσως με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Γιατί πως αλλιώς μπορούμε να
διαβάσουμε τις δεκάδες νεκρά και βιασμένα σώματα από άνδρες (κυρίως), που ένιωσαν πως ένα
κομμάτι της εξουσίας τους απειλείται ή ζητά επιβεβαίωση εδώ και τώρα; Που αποφασίζουν να
αφανίσουν κάποιο από τον τρόμο ότι θα χάσουν την κυριαρχία τους πάνω του.

Σε αυτόν τον πόλεμο δεν περιμένουμε πολλά από το κράτος ή τους θεσμούς του. Ποτέ οι
μπάτσοι, οι δικαστές ή οι φυλακές τους δεν μας έκαναν να αισθανθούμε έστω και λίγο περισσότερο
ασφαλείς ή δικαιωμένες. Μόνη μας επιλογή είναι να επιστρέψουμε τη βία που δεχόμαστε ως γυναίκες,
σύζυγοι, ερωμένες, κόρες. Ως θηλυκότητες, κουίρ, μετανάστριες, εργάτριες.

Ως καταπιεσμένα αυτού του κόσμου, ας βαδίσουμε με φροντίδα το ένα για την άλλη και με αμέριστη
οργή για ότι μας θέλει να ζούμε υποταγμέν@.

Να τσακίσουμε την πατριαρχία, πριν μας τσακίσει αυτή.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

Δευτέρα 14 Μαρτίου 9 π.μ. στα δικαστήρια Μυτιλήνης όπου θα εκδικαστεί η έφεση.
Για να δηλώσουμε πως η Ερατώ δεν θα πεθάνει στις μνήμες μας και πως οι άνθρωποί της δεν
είναι μόνοι. Και επειδή τίποτα δεν αρχίζει ούτε τελειώνει στις αίθουσες των δικαστηρίων,

Τρίτη 15 Μαρτίου 6 μ.μ. στην Πλατεία Σαπφούς, καλούμε τον κόσμο της Μυτιλήνης να ενώσει την
οργή του στο δρόμο, ενάντια στην πατριαρχία και την κουλτούρα του βιασμού.

Φεμινιστική/Αντισεξιστική ομάδα Μυτιλήνης
Anormin@
&
Αναρχοκουίρ συλλογικότητα
KΑΛΜ@